Calculator credit

Sumă împrumutată:

Rata dobânzii la împrumut:

Intervalul de plată a creditului:

  1 lună
  2 luni
  3 luni
  4 luni
  6 luni
  12 luni

Tipul de împrumut:

  plăți de principal fix
  plăți fixe

Stabiliți timpul pentru rambursarea împrumutului:

Puteți încerca cum se comportă împrumutul care are plăți fixe de principal și împrumutul care are plăți fixe. Utilizați o rată diferită a dobânzii și un timp diferit de rambursare pentru a vedea care sunt plățile împrumutului, plățile principalului și costul total al dobânzii.

Împrumut în care plățile principalului sunt fixe

Plățile nu sunt tot timpul aceleași. Plătiți aceeași sumă pentru principalul împrumutului, dar o sumă diferită pentru dobânzi.

Să presupunem că iei un împrumut de 1000 EUR pentru doi ani. Rata dobânzii este de 2% și faci plăți anuale. La prima plată plata principalului este de 500 EUR, iar dobânda este de 20 EUR. În a doua plată, plata principalului este de 500 EUR, iar dobânda este de 10 EUR. Deci efectuați plăți: 520€ și 510€.

Dacă rata dobânzii crește în timpul perioadei de rambursare, plățile vor fi mai mari datorită creșterii dobânzii. Dacă rata dobânzii scade în timpul rambursării, plățile vor fi mai mici din cauza scăderii dobânzii.

Împrumut cu plăți fixe

Plățile sunt aceleași tot timpul. Să luăm același exemplu ca mai sus: împrumut pe doi ani pentru 1000€ cu dobândă de 2% și plăți anuale. În împrumutul cu plăți fixe, ambele plăți sunt de 515,05 EUR. În împrumutul cu plăți fixe, costul total al dobânzii este mai mare. Acest lucru se datorează faptului că nu va fi atât de multă plată a principalului la început.

Dacă rata dobânzii crește în timpul perioadei de rambursare, timpul de rambursare va fi mai lung. Dacă rata dobânzii scade în timpul perioadei de rambursare, timpul de rambursare va fi mai scurt.