Calculator de împrumut

Încercați cum se comportă diferitele tipuri de împrumuturi. Utilizați rate ale dobânzii diferite și perioade diferite de plată a împrumutului pentru a vedea cum variază plățile împrumutului. De asemenea, puteți modifica rata dobânzii în perioada de plată a creditului.

Sumă împrumutată:

Rata dobânzii la împrumut:

Intervalul de plată a creditului:

  1 lună
  2 luni
  3 luni
  4 luni
  6 luni
  12 luni

Tipul de împrumut:

  plăți egale
  plăți egale ale principalului împrumutului

Stabiliți timpul pentru rambursarea împrumutului:

Plăți egale ale principalului împrumutului

Plățile împrumutului sunt mai mari la început și mai mici la final. Plătiți aceeași sumă pentru principalul împrumutului, dar plătiți sume diferite pentru dobândă.

Să presupunem că iei un împrumut de 1000 RON pentru doi ani. Rata dobânzii este de 2% și faci plăți anuale. În primul an, plata principalului împrumutului este de 500 RON, iar dobânda este de 20 RON. În al doilea an, plata principalului împrumutului este de 500 RON, iar dobânda este de 10 RON. Deci faci plăți: 520 RON și 510 RON.

Dacă rata dobânzii crește în perioada de plată, plățile vor fi mai mari. Dacă rata dobânzii scade în perioada de plată, plățile vor fi mai mici.

Plăți egale

Plățile sunt aceleași tot timpul. Să luăm același exemplu ca mai sus: împrumut pe doi ani pentru 1000 RON cu dobândă de 2% și plăți anuale. Ambele plăți sunt de 515,05 RON. Costul total al dobânzii este mai mare. Acest lucru se datorează faptului că la început nu va fi atât de mult plata principalului împrumutului.